De legende van het kasteel in Roccascalegna zorgt voor een spectaculaire bruiloft

Het begon in de 6de eeuw met een uitkijktoren op een rots in het dorp Roccascalegna in Abruzzo. Het groeide uit tot een kasteel in de 17de eeuw, met een baron waarvoor de dorpsbewoners en vooral de bruiden moesten uitkijken. Waarom? Lees snel verder!

More...

Tegenwoordig kijken toekomstige trouwpaartjes uit naar een geweldig bruiloftsfeest in de kasteelzaal. Minder spectaculair, maar ook leuk: toeristen kunnen het museum bezoeken en genieten van het prachtige panorama rondom.


De legende staat beschreven in het boek 'Abruzzo het groene hart van Italië'. Blz. 151. Auteur Ingrid Paardekooper.

Aan een van de heren van het kasteel, baron Corvo de Corvis (letterlijk Raaf van de Raven) uit de zeventiende eeuw, kleven twee legendes. De eerste is dat hij exorbitante belastingen hief en zijn onderdanen liet knielen voor zijn zwarte raaf. Die raaf zat in een kooi voor de kasteeldeur, op een plek waar hij iedereen die de stad wilde binnenkomen kon zien. Wie de raaf niet begroette werd gearresteerd en soms zelfs gedood.

De bekendste legende is echter die van Corvo de Corvis en het 'lus Primae Noctis'. In 1646 heeft de duivelse baron deze middeleeuwse praktijk nieuw leven ingeblazen en moest elke nieuwe bruid in de stad de eerste huwelijksnacht met de baron doorbrengen in plaats van met haar kersverse echtgenoot. Het is niet zeker of het een echte bruid was of haar man, verkleed als bruid, maar op een nacht werd de baron door de bruid doodgestoken in zijn bed. De baron heeft stervend een afdruk van zijn hand op de torenmuur achtergelaten. Hoewel men probeerde het bloed eraf te wassen, kwam de bebloede hand steeds terug en oudere inwoners beweren zelfs de hand te hebben gezien ná het instorten van de toren in 1940. In stormachtige nachten, als de wind de luiken laat klapperen, neemt het spook van de baron weer bezit van zijn oude huis en wordt hij gedwongen zijn tragische dood opnieuw te ondergaan, in gezelschap van zijn trouwe raaf.


De organisatie van de spectaculaire bruiloft is in veilige handen van Love Italy Weddings. En hierbij verklap ik, dat ik er aan mag deelnemen!. Ik mag de baron neersteken! Geweldig! Al mijn persoonlijk leed kan ik kwijt in deze act.

Over Marieke Boogert

In 2011 kochten Marieke en haar man Gerard een huis in Abruzzo. Als dieren- en natuurliefhebbers voelen ze zich hier gelukkig. Het huis is klaargemaakt voor de verhuur. Via Airbnb Experiences organiseert ze wandelingen met Alpaca’s. Over haar belevenissen in dit stukje authentieke Italië, schrijft ze haar blogs. 


Meer informatie:

Abruzzo vakantie

Colle Tripio 70, 66016 Villa San Vincenzo Abruzzen Italia

Facebook: @Abruzzovakantie

Instagram: @Abruzzovakantie

AirBnb: Alpacafarm Abruzzo

Mobiel: 06- 48608800


BESTEL HET BOEK HIER: 


FACEBOOK
PINTEREST
INSTAGRAM