De welles en nietes van een B&B starten in Abruzzo

Deze keer schrijft Marieke Boogert over het starten van een B&B in Italië, Abruzzo. Sinds 2011 heeft ze hier een huis gekocht waar ze via Airbnb Experiences wandelingen met Alpaca’s organiseert. Wil je ook een B&B beginnen? Over de welles en de nietes verteld Marieke je deze keer meer. Lees je mee?

More...

Het is tijd voor een stukje realiteit voor starters, een stukje herkenning voor degenen die al een B&B hebben en voor mij een stukje schrijven.

Onze vakantiewoning hebben we nu bijna 10 jaar. De verbouwingskosten zijn hoger dan de aanschaf geweest. Elk jaar een stap van het plan aangepakt en onze vakantietijd erin gestoken. De trap naar de slaapverdieping was buitenom. Deze bouwstijl zien we in Italië wel vaker, maar het antwoord op het waarom, kan ik zelfs niet op google vinden. Van het oude trappenhuis hebben we een tweede doucheruimte gemaakt. Een slaapkamer erbij bracht het totaal op 3. En dan hebben we de oude schuur vervangen voor een stallencomplex: 2 voor de alpaca's en 1 voor mijn man Gerard. De tuinaanleg was zo'n beetje de hekkensluiter.

Om het stukje realiteit niet te hard aan te laten komen, maar de start in deze regio juist aan te moedigen, zal ik meer welles dan nietes opnoemen. En er blijft altijd ruimte voor andere stukjes, zoals vermogen om te blijven dromen, te relativeren en door te zetten, bijvoorbeeld. 

Welles

* De huizenprijzen zijn laag. Onder de 100.000 euro kan men slagen voor een groot bewoonbaar huis.

* Bergen en zee zijn vlak bij elkaar en zorgen voor rust, inspiratie én vertier. Geen keuzestress, want het kan allemaal op 1 dag bezocht worden.

* Op vliegveld Pescara wordt gevlogen door Ryanair, vanaf Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. En een combinatiereis grote stad / authentiek platteland is ook heel leuk. Vanaf vliegveld Rome snijdt de snelweg Italië doormidden naar Abruzzo.

* Het economisch belang van toerisme dringt langzamerhand door.

* Er zijn al wel veel B&B's in Abruzzo, vooral vanuit de Engelse corner. Echter leert de ervaring dat Nederlanders ook graag bij Nederlanders willen vertoeven. En die adressen zijn op twee handen te tellen.


Nietes

* In de maand augustus zijn er ruime openingstijden van musea, omdat dan de Italianen vakantie hebben. Andere maanden zijn de tijden zeer beperkt of is de boel zelfs gesloten. De informatie op internet daaromtrent is slecht.

* De zon aanbiddende toeristen komen van april t/m oktober. Er is een skipiste Passo Lanciano met 1 skilift. Dit zorgt nauwelijks voor extra toeristen in het winterseizoen.

* Er wordt hier alleen Italiaans gesproken en onder elkaar het plaatselijk dialect.

* Voor alles moet men de auto pakken.


Over Marieke Boogert

In 2011 kochten Marieke en haar man Gerard een huis in Abruzzo. Als dieren- en natuurliefhebbers voelen ze zich hier gelukkig. Het huis is klaargemaakt voor de verhuur. Via Airbnb Experiences organiseert ze wandelingen met Alpaca’s. Over haar belevenissen in dit stukje authentieke Italië, schrijft ze haar blogs. 


Meer informatie:

Abruzzo vakantie

Colle Tripio 70, 66016 Villa San Vincenzo Abruzzen Italia

Facebook: @Abruzzovakantie

Instagram: @Abruzzovakantie

AirBnb: Alpacafarm Abruzzo

Mobiel: 06- 48608800


LAATSTE BERICHTEN
Laat je onderdompelen in de ongerepte natuur van Abruzzo!
Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!Laat je vanaf de vroege uurtjes in de[...]
Allemaal natuurhuisjes in Abruzzo
Bij het aanmelden van onze vakantiewoning bij natuurhuisje.nl, volgde een check of ons huis wel onder die categorie zou vallen.[...]
O lieve olijfbomen;
O lieve olijfbomen; deze blog draag ik op aan jullie. Al meer dan 400 jaar worden de olijfbomen in Italië[...]
De legende van het kasteel in Roccascalegna zorgt voor een spectaculaire bruiloft
Het begon in de 6de eeuw met een uitkijktoren op een rots in het dorp Roccascalegna in Abruzzo. Het groeide[...]
FACEBOOK
PINTEREST
INSTAGRAM