Een Hollandse boerentrien in Abruzzo

Wekelijks schrijft Marieke Boogert over haar dagelijkse belevenissen in Abruzzo, Guardiagrele, waar ze sinds 2011 een huis gekocht heeft en waar ze via Airbnb Experiences wandelingen met Alpaca’s organiseert. Ze schrijft deze keer over de fout die ze maakte als Twentenaar in Italië, Abruzzo. Lees je mee?

More...

De basis ligt in Twente, waar ik als kind verantwoordelijk was voor konijn Jelle. Mijn houten klompen waren voor een snelle instap naar het hok in de achtertuin, meerdere keren op een dag. Grappig was, dat als er sneeuw lag, dit bleef plakken onderop en ik dan plateauzolen kreeg. Naar school heb ik nooit klompen aangedaan. Te zwaar en te ouderwets.

Hier in Abruzzo kun je me, in de zomer, uittekenen met roze plastic klompen aan. Nu om naar de alpaca's te gaan. Naar Domingo, Alexandra, Valentina, Olivia, Don Juan, Samson en Peru. In de andere seizoenen draag ik beter laarzen met profiel, omdat de natte kleigrond super glibberig is.

In de regio Abruzzo heerst nog het echte authentieke boerenleven met allemaal leuke trekkertjes op de weg. Je ziet veel akkerbouw. De vleeskoeien en konijnen staan op stal. En die hebben geen namen. De Italiaanse boer draagt veelal gymschoenen tijdens het werk, maar zal nooit (!) deze schoenen dragen in huis, naar de dokter of winkels. Daar zorgt moeder de vrouw/la mamma wel voor om hem voor die grote fout te behoeden.

En dat deed deze boerentrien wel. Per ongeluk. Mijn euro voor de winkelwagen viel op de grond en toen zag ik het. Che da fare.... Even diep ademhalen en doorgaan. Zo ben ik. Gelukkig had ik een bijpassend mondkapje.

Over Marieke Boogert

In 2011 kochten Marieke en haar man Gerard een huis in Abruzzo. Als dieren- en natuurliefhebbers voelen ze zich hier gelukkig. Het huis is klaargemaakt voor de verhuur. Via Airbnb Experiences organiseert ze wandelingen met Alpaca’s. Over haar belevenissen in dit stukje authentieke Italië, schrijft ze haar blogs. 


Meer informatie:

Abruzzo vakantie

Colle Tripio 70, 66016 Villa San Vincenzo Abruzzen Italia

Facebook: @Abruzzovakantie

Instagram: @Abruzzovakantie

AirBnb: Alpacafarm Abruzzo

Mobiel: 06- 48608800


ERVARINGEN IN ABRUZZO

LAATSTE BERICHTEN
Laat je onderdompelen in de ongerepte natuur van Abruzzo!
Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!Laat je vanaf de vroege uurtjes in de[...]
Allemaal natuurhuisjes in Abruzzo
Bij het aanmelden van onze vakantiewoning bij natuurhuisje.nl, volgde een check of ons huis wel onder die categorie zou vallen.[...]
O lieve olijfbomen;
O lieve olijfbomen; deze blog draag ik op aan jullie. Al meer dan 400 jaar worden de olijfbomen in Italië[...]
De legende van het kasteel in Roccascalegna zorgt voor een spectaculaire bruiloft
Het begon in de 6de eeuw met een uitkijktoren op een rots in het dorp Roccascalegna in Abruzzo. Het groeide[...]
FACEBOOK
PINTEREST
INSTAGRAM