Italiaans leren koken in Nederland

De Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken is bekend om haar tradities, op het gebied van de bereidingswijze en op het gebruik van de juiste combinaties van ingrediënten.

De puurheid en de verscheidenheid van de vele traditionele gerechten uit elke streek, maken de Italiaanse keuken tot één van de beste ter wereld.

In Nederland zijn er vele mogelijkheden om de traditionele gerechten uit Italië te leren maken, wij hebben er een paar op een rijtje gezet.  


(H)eerlijke Italiaanse kookworkshop | Amsterdam
La bella Italia. Bekend om overheerlijk eten dat eenvoudig te bereiden is. Terug naar de basis en de pure smaak, daar gaat het om tijdens de Italiaanse workshop. Maak bijvoorbeeld de bekende saltimbocca, kalfsvlees op haar lekkerst. Risotto mag ook niet ontbreken, bestrooid met wat verse parmezaan. En de beste tagliatelle, zelfgemaakt natuurlijk. Pasta, pesto en pannacotta. Wij houden ervan. En jij maakt het tijdens onze Italiaanse kookworkshop. Dat wordt smullen!

smaaknederland.nl >>

 

Basis cursus Italiaans koken | Zevenbergen
In 6 avonden (om de week) worden je de fijne kneepjes van het Italiaanse koken bijgebracht. Als je de basisprincipes van de Italiaanse keuken eenmaal kent, zet je met gemak een goede Italiaanse maaltijd op tafel. Na afloop van de les worden de die avonden bereidde gerechten gezamenlijk genuttigd. In de cursus wordt ook aandacht besteed aan de producten en ingrediënten die bijdragen aan het succes van de gerechten. Bijvoorbeeld de productie van de verschillende soorten olijfolie en het gebruik daarvan in de keuken. Vanzelfsprekend krijg je alle recepten in een handige map mee naar huis.

cucinafrancesca.nl >>

 

Het gevoel van de Italiaanse keuken | Venlo
Georgia uit Napels geeft sinds 2003 kooklessen, ze kan je verse brooddeeg en pizza deeg leren maken, pasta's, sauzen, vlees-of visgerechten. Je krijgt met haar vooral "Het gevoel" voor de Italiaanse keuken, hoe de Italianen koken en hun onze eetgewoontes. De kooklessen bestaan uit een proeverij van typische Italiaanse producten, theoretische uitleg over ingrediënten, inclusief de voedingswaarden en samen koken en een 4-gangen menu maken!

passione-italia.nl >>

 

Kookclub | Haarlem
Wie droomt er niet van een reis door Italië en van al het heerlijks dat haar keuken voortbrengt. Zelfs in de armste regio’s wordt de Italiaanse keuken gekenmerkt door verse en pure producten, die omringd met liefde en passie tot unieke gerechten leiden. Je gaat het allemaal beleven in combinatie met de heerlijkste wijnen uit de verschillende streken. We gaan menu’s maken die bij het seizoen passen en kiezen steeds andere regio’s, zodat je alle smaken van Italië leert kennen.  Een echte culinaire reis.

kookcursusitaliaanskoken.nl >>

 

Kookcursus | Amstelveen
Voor wie dol is op de Italiaanse keuken en er alles over wil weten of voor wie graag kookt met recepten, houdt van een goed diner en lekkere wijnen. Wil je graag alle ins en outs van de Italiaanse keuken leren? Of juist de sfeer proeven van de diverse Italiaanse streekkeukens om te leren dat er niet 1 Italiaanse keuken bestaat maar zoveel als er nonna’s zijn? In deze Italiaanse kookcursus leren we je graag alles!

martijnpostma.nl >>

 

Kookcursussen in heel Nederland 
Meer Italiaanse kookcursussen in Nederland vind je hier >> www.1001activiteiten.nl >>


Kookboeken van bekende chefs!

In huis Italiaans leren koken kan ook, klik hiervoor op de afbeelding voor meer info.