Milaan

Milaan is de modehoofdstad van Italië en tevens een belangrijke zakenstad binnen het land. Grote bedrijven zijn in en rondom Milaan gevestigd. Ook de Italiaanse effectenbeurs staat in Milaan. Als romantische of culturele bestemming moet de hoofdstad van Lombardije vaak in de schaduw staan van Rome, Venetië en Verona. De afgelopen jaren hebben veel stedentrippers de stad ontdekt en leren te waarderen. Wie immers goed kijkt ziet dat Milaan veel meer te bieden heeft dan alleen maar winkels. De stad heeft een aantal musea die de moeite waard zijn, fraaie staaltjes van architectuur en natuurlijk die prachtige Gotische Domkerk. Milaan is een stad die in elk seizoen een bezoek waard is. De beste manier om snel en goedkoop te reizen in Milaan is met de ondergrondse metro. Het systeem zit goed in elkaar en de kosten zijn laag, zeker voor een stad zoals Milaan.


Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente)
Deze Dom behoort tot één van de grootse rooms-katholieke kathedralen in de wereld. Het is dan ook terecht een waar meesterwerk te noemen. Tot in de kleinste detail is het zeer mooi afgewerkt. Van de 14de eeuw tot de 20ste eeuw is er aan gewerkt om te worden wat het nu is. De Dom is te beklimmen, waardoor je vanaf het dak een waanzinnig uitzicht hebt over de stad Milaan.

Tickets kopen
Vroeger kon je de Dom van Milaan gratis bezoeken. Tegenwoordig heb je verplicht tickets nodig. Omdat de Dom van Milaan tot de meest populaire bezienswaardigheden van Milaan behoort, kunnen de wachtrijen aanzienlijk lang zijn. Door vooraf je tickets via internet te bestellen (zie onderaan deze pagina) ben je sneller binnen.


Castello Sforzesco
Dit kasteel met zijn mooie fontein behoort tot één van de beroemdste monumenten van Milaan. Je vindt er een archeologisch museum, meesterwerken van beroemde schilders, 15de tot 21ste eeuwse meubelen, maar ook vinden er concerten en tijdelijke tentoonstellingen plaats.


Galleria Vittorio Emanuele II
Als verbinding tussen het Dom plein en Piazza della Scala is deze prachtige passage gebouwd. Verschillende grote namen hebben een winkel in deze overdekte winkelstraat. Bijzonder is de met zeldzame marmer ingelegde mozaïek vloer in het hart van deze passage. De grote glazen dakkoepel geeft dit alles een bijzondere lichtinval.


Santa Maria delle Grazie
Deze kerk dateert uit 1492 en heeft een bijbehorend klooster. In dit klooster is op afspraak het fresco van 460 x 880 cm te bewonderen van Leonardo da Vinci: Het Laatste Avondmaal. Er mogen slechts 25 personen tegelijkertijd naar binnen om de indrukwekkende muurschildering te bewonderen. Dat lukt alleen maar als je je plekje vooraf gereserveerd hebt. Zomaar binnenlopen is geen optie.


La Scala Theater 
Dit Teatro alla Scala is hét theater gebouw van Milaan en behoort tot één van de mooiste operagebouwen ter wereld. Vaak zijn kaarten van beroemde stukken al maanden van te voren uitverkocht. Ook zit er een museum met onder andere muziekinstrumenten en keramische stukken in dit gebouw.


San Siro
Dit voetbal stadion is de thuisbasis voor AC Milan en Inter Milan. De officiële benaming voor dit stadion is Stadio Giuseppe Meazza. Het stadion heeft een capaciteit van 85.700 wat je een idee geeft van hoe groot het is. De Nederlandse ArenA heeft een capaciteit van 52.960. Als voetbalfan mag een bezoek aan dit stadion natuurlijk niet ontbreken. Als je een ticket voor het San Siro stadion koopt kun je zowel het stadion als het museum bezoeken.


Navigli
Deze buurt wordt ook wel gezien als uitgaanswijk van Milaan. Deze pittoreske wijk kenmerkt zich door het grachtensysteem waar her en der oude binnenvaartschepen liggen die nu dienst doen als uitgaansboot. In de wijk zijn veel leuke boetieks en ateliers te vinden. ‘s Avonds zijn er vele kraampjes en is er volop vertier in de diverse restaurants en cafés.


Colonne di San Lorenzo
Aan de voorzijde van de basiliek San Lorenzo zijn de bekendste Romeinse ruïnes van Milaan te bewonderen. Deze indrukwekkende rij kolommen dateren uit de 4de eeuw.


Giardini Pubblici
In dit mooie stadspark van Milaan is het heerlijk om even weg te zijn van de drukte van de stad. Veel groen en waterpartijen maken dit park een lust voor het oog. De Milanezen zijn er graag al dan niet met hun gezin. In het park staat ook het oudste museum van Milaan ‘Museo civico di Storia Naturale’.TICKETS

autohuur italië

Bron: top10bezienswaardigheden, Steden, internet