Samson leeft!

Wekelijks schrijft Marieke Boogert over haar dagelijkse belevenissen in Abruzzo, Guardiagrele, waar ze sinds 2011 samen met haar man een huis gekocht heeft. Deze keer verteld ze over haar in 2018 geboren Alpaca Samson. Lees je mee?

More...

In Comune Guardiagrele op 9 september 2018 geboren. Zoon van zorgzame Valentina en oplettende Domingo. Stond er vanaf dag 1 al helemaal klaar voor. Dronk goed, at na een paar dagen al wat grassprietjes, poepte normale keuteltjes en maakte zijn wol vaak vies, zoals kleine alpacaatjes behoren te doen.

De eerste scheerbeurt was begin april 2019. Zonder de superzachte baby alpacawol was het een schriel kippetje geworden. Zoiets soortgelijks staat ook in de bijbel, geloof ik.

Na ongeveer 1 jaar werd hij met zijn grote broer apart gezet van de moeders- en meidengroep, in afwachting van zijn castratie. Zijn moeder beviel van de volgende cria en had daar haar poten vol aan. Aan het halster lopen was voor onze Sammy geen probleem, maar dan wel het liefst vooraan. Dit bleef hij doen, ook na de hereniging met de groep.


En toen was hij dood! Of toch niet? Op de foto ligt hij plat op de grond, in de volle zon. Bij benadering geen beweging. Volledig van de wereld, lijkt het.

Laat ik jullie gerust stellen: Samson leeft!

Alpaca's kunnen stil liggen zonnebaden, wild in het zand rollen en racen als een kameel. Tijdens de wandelingen met de alpaca's door de olijfboomgaarden, vertel ik nog veel meer over deze speciale dieren. Wie in Abruzzo is, is hierbij van harte uitgenodigd. Graag reserveren via Airbnb Experiences.


Over Marieke Boogert

In 2011 kochten Marieke en haar man Gerard een huis in Abruzzo. Als dieren- en natuurliefhebbers voelen ze zich hier gelukkig. Het huis is klaargemaakt voor de verhuur. Via Airbnb Experiences organiseert ze wandelingen met Alpaca’s. Over haar belevenissen in dit stukje authentieke Italië, schrijft ze haar blogs. 


Meer informatie

Abruzzo vakantie

Colle Tripio 70, 66016 Villa San Vincenzo Abruzzen Italia

Facebook: @Abruzzovakantie

Instagram: @Abruzzovakantie

AirBnb: Alpacafarm Abruzzo

Mobiel: 06- 48608800LAATSTE BERICHTEN
Laat je onderdompelen in de ongerepte natuur van Abruzzo!
Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!Laat je vanaf de vroege uurtjes in de[...]
Allemaal natuurhuisjes in Abruzzo
Bij het aanmelden van onze vakantiewoning bij natuurhuisje.nl, volgde een check of ons huis wel onder die categorie zou vallen.[...]
O lieve olijfbomen;
O lieve olijfbomen; deze blog draag ik op aan jullie. Al meer dan 400 jaar worden de olijfbomen in Italië[...]
De legende van het kasteel in Roccascalegna zorgt voor een spectaculaire bruiloft
Het begon in de 6de eeuw met een uitkijktoren op een rots in het dorp Roccascalegna in Abruzzo. Het groeide[...]
FACEBOOK
PINTEREST
INSTAGRAM